Wat is Moissaniet

Wat is Moissaniet?

Moissanite is een natuurlijk vormende mineraal, net zoals diamant, smaragd of robijn.

Het is als eerste ontdekt in 1893 door de Franse wetenschapper Henri Moissan (aldus de naam ‘moissanite’) en is van nature ontzettend zeldzaam (vele malen zeldzamer dan diamant).

Eenmaal geslepen lijkt moissanite sprekend veel op diamant. Alleen een kenner kan de twee van elkaar onderscheiden. Moissanite is echter een edelsteen op zichzelf met een compleet andere samenstelling dan diamant.

Moissanite en diamant worden intussen wel vaak met elkaar vergeleken. Dat komt omdat steeds meer mensen moissanite kiezen als een alternatief voor diamant. Denk bijvoorbeeld aan een moissanite verlovingsring in plaats van een diamanten verlovingsring.
Waarom kiezen steeds meer mensen voor een moissanite verlovingsring?
Moissanite is met het blote oog vrijwel niet te onderscheiden van diamant. Alleen een kenner ziet het verschil. Er zijn daarentegen wel andere sterke verschillen die ieder moissanite een aantrekkelijke keuze maken:

Prijs
Prijs speelt een enorme rol bij het kiezen tussen moissanite of diamant. Want waarbij je voor een perfect geslepen sieraad met een 1 karaat diamant tot wel €10.000,- kwijt kunt zijn, kost eenzelfde perfect geslepen 1 karaat Moissanite sieraad niet meer dan een paar 100 euro.

Schittering en kleur
Je zou door het grote prijsverschil kunnen denken dat moissanite minder mooi is dan diamant. Niks is echter minder waar! Het is zelfs zo dat veel mensen de schittering van moissanite mooier vinden dan die van diamant. Dat komt omdat moissanite meer schittert en ook meer vuur (kleur) weerkaatst.

Wanneer je bijvoorbeeld een diamanten ring zij aan zij vergelijkt met een moissanite ring, valt het meteen op dat de moissanite ring meer schittert en ook meer kleuren weerkaatst. Het verschil is intussen wel subtiel, waardoor het op het naakte oog nog steeds sprekend op een diamant lijkt.

Hardheid
Moissanite is daarnaast ook vrijwel net zo hard als diamant. Want terwijl diamant een 10 is op de schaal van Mohs (de schaal om hardheid te meten), is moissanite tussen de 9.25 en 9.5. Dat maakt moissanite de tweede hardste edelsteen ter wereld!

Je hoeft je dus absoluut geen zorgen te maken over de levensduur van moissanite. Het heeft een zeer hoge hardheid en is zeer krasbestendig, net zoals diamant. Het is bijvoorbeeld harder dan saffier, smaragd en topaas, welke ieder ook al eeuwen worden gebruikt in sieraden.

 

Kenmerken van onze moissaniet sieraden en stenen:

1. Onze moissanite sieraden zijn gemaakt van sterling zilver, 14/18k goud, Rosé goud of wit goud. Totaal vriendelijk voor de huid, anders dan roestvrij staal of legering die schadelijke stoffen kunnen bevatten.

2. Wij gebruiken een tandzetting voor alle stenen, die de maximale hoeveelheid licht in de diamant toelaat. Dit zorgt voor meer schittering en vuur.

3. Elke moissaniet steen is handgeselecteerd VVS kwaliteit, die volledig schoon en transparant is.

4. Onze goud vergulde sieraden hebben een 5 laags vergulding, die de kleur jaren mooi houden.

5. Wij gebruiken 925 sterling zilver, vriendelijk voor de huid en bevat geen gevaarlijke stoffen.

6. Onze stenen zijn getest door onze diamant tester en komen met een GRA certificaat.

Garantie

Wij geven een passende garantie op onze rozen. Livinggold® rozen zijn exclusief en van de beste materialen gemaakt, vakkundig en pure ambacht is ons merk.

Verzekerde verzending wereldwijd

Bij Livinggold® versturen wij onze rozen met een verzekering zodat je vanuit alle plaatsen in de wereld een roos kunt bestellen.

Veilig afrekenen

Wij bieden verschillende betalingsmogelijkheden. Je betaalgegevens worden versleuteld via de beveiligingsmethode SSL, dit maakt je online betaling extra veilig.

Hi there

Welcome Guest
We typically reply within minutes
James
Hello! James here from Support team,this is sample text. Original text will display as per app dashboard settings